Optimizacija spletnih strani.

SEO (Search engine optimisation) ali optimizacija spletnih strani je proces izboljšave vidnosti spletne strani na spletnih iskalnikih. V praksi to pomeni, da izvajamo različne aktivnosti z namenom uvrstitve vaše spletne strani na prve pozicije v iskalniku Google. Tako vas bodo vaše potencialne stranke ob iskanju za vas pomembnih ključnih besed zagotovo našle. SEO rezultate prinaša na dolgi rok in vodi do visokih in trajnih organskih pozicij.

Pri optimizaciji spletnih strani za brskalnike uporabljamo ustaljene postopke, ki zagotavljajo izvrstne rezultate.

Kako vam lahko pomagamo?

Naše storitve vedno opravljamo na najvišjem možnem nivoju, saj le tako lahko dosegamo zastavljene cilje.

Izboljšanje delovanja spletne strani

Analize delovanja in komunikacija z vašimi razvijalci.

Povečanje obiska na vaši spletni strani

Z ustreznimi koraki do višjega obiska na spletni strani.

Doseganje zastavljenih ciljev

S pomočjo naših bogatih izkušenji na SEO področju bomo skupaj dosegli vam pomembne cilje.
Potencialni gost preko SEO optimizacije

Zakaj se odločiti za optimizacijo spletne strani?

Predstavljajmo si osebo, ki želi s svojo družino za vikend bivati v hotelu v Kranjski Gori. Potencialni gost bo tako v Google ali pa drug iskalnik najverjetneje vpisal iskalni pojem “družinska soba hotel Kranjska Gora”, “hotel v Kranjski Gori za družine”, “družinski hotel v Kranjski Gori” oz. neko podobno različico. Na prvih mestih v rezultatih se bodo pojavile spletne strani, ki so za te ključne besede najbolje optimizirane in imajo urejene pomembne tehnične aspekte.

Poenostavljeno to pomeni, da bodo spletno stran vaše nastanitve, storitve ali podjetja relevantni uporabniki organsko obiskali le, če bo ta ustrezno tehnično in vsebinsko optimizirana.

Koraki, do boljše vidnosti na spletu

1

Raziskava ključnih besed

Prvi korak pri optimizaciji spletne strani predstavlja izbira pravih ključnih besed. V praksi to pomeni, da je treba izbrati ključne besede, ki jih uporabljajo obiskovalci vaše spletne strani. S podrobnim pregledom vaše strani vam bomo pomagali najti ključne besede, ki so na vaših podstraneh najbolj iskane, relevantne in vam prinašajo največ rezervacij.

2

Tehnični SEO: Tehnični pregled strani

Tehnični pregled vključuje optimizacijo tehničnih vidikov vašega spletnega mesta, kot je zagotavljanje pravilnega indeksiranja s strani iskalnikov, ustvarjanje zemljevida spletnega mesta, optimizacija struktur URL-jev, upravljanje preusmeritev in izboljšanje splošne učinkovitosti spletnega mesta. Če imate svojega razvijalca, bomo zanj pripravili vsa potrebna navodila.

3

Pregled in ustvarjanje vsebin

Kvalitetna vsebina je ključ do uspeha! Pregledali bomo obstoječo vsebino in za vas pripravili predloge kako jo izboljšati. S spremljanjem analitičnih podatkov bomo odkrili katere vsebine bi na vašo spletno stran prinesle več obiska. Če boste želeli, vam lahko nova besedila napišemo tudi mi.

4

On-page - Optimizacija spletne strani

Uredimo META naslove in opise, vsebino, strukturo in HTML elemente (H naslovi, strukturirane dele kode (structured snippets) ter vse ostale pomembne elemente, ki vplivajo na vaše pozicije. To vključuje uporabo izbranih ključnih besed v naslovih in vsebini, optimiziranje fotografij ter izboljšanje hitrosti nalaganja spletne strani ter njene prilagojenosti mobilnim napravam.

5

Lokalni SEO

Za ponudnike namestitev in vsa podjetja s fizično lokacijo je izredno pomembna optimizacija za lokalna iskanja. To vključuje prilagoditev vaše spletne strani za ključne besede, povezane z vašo lokacijo. Poskrbimo, da se vaša namestitev ali podjetje pravilno prikazuje v spletnih imenikih, kot je Google Business.

6

Poročanje in analiza

S primernimi orodji spremljamo pozicijo vaše spletne strani za posamezne ključne besede in izdelamo poročila, ki vam jih mesečno posredujemo.

Prednosti SEO optimizacije

Kakšne prednosti prinaša SEO optimizacija spletnih strani?

Pozicija vaše spletne strani na iskalniku Google je bistvenega pomena za vaš uspeh na spletu. Ali veste na katerem mestu se pojavlja vaša spletna stran, ko uporabniki iščejo določene ključne besede?

Preverite vašo pozicijo na Googlu z našim orodjem:

Želite, da optimiziramo vašo spletno stran?

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in nam sporočite več informacij o vaši nastanitvi ali projektu. Z vami se bomo z veseljem dogovorili za kratek video klic, na podlagi katerega bomo lažje pripravili vam prilagojeno ponudbo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Optimizacija iskalnikov (SEO) je nabor praks in tehnik, ki se uporabljajo za izboljšanje vidnosti ter uvrstitve vaše spletne strani na straneh iskalnikov, kot je Google. Cilj SEO je povečati organski (brezplačen) promet na vaše spletno mesto.

Pri digitalnem marketingu je optimalno, da vaša strategija vključuje optimizacijo vaše spletne strani in oglaševanje na Googlu. Zelo dobro je imeti optimalno mešanico obojega.

SEO optimizacija je dolgoročni proces uvrščanja med neplačane rezultate v iskalnikih. Čas do doseganja prvih pozicij je daljši, ampak so te pozicije trajnejše in brezplačne. Za optimizacijo se tako odločite, ko želite dolgoročne rezultate.

Prednost Google Ads oglasov je, da rezultate vidite takoj. Oglasi se namreč pojavijo takoj, ko so postavljeni, potem pa plačate klike na povezavo do vašega spletnega mesta. Za Google Ads oglaševanje se torej odločite, ko želite rezultate takoj in ste zanje pripravljeni tudi plačat

S SEO optimizacijo poskrbimo za za povišanje organskega obiska, ki je eden od najstabilnejših in kakovostnejših virov obiska spletne strani. Doseganje dobrih pozicij je dolgotrajen proces, ko pa so dosežene, jih je težje izgubiti in nam bodo prinašale obisk še dolgo časa.
Vašo spletno stran lahko deloma optimizirate tudi sami, še posebej na področju on-page optimizacije. Za vas lahko pripravimo seznam popravkov, ki jih morate opraviti na spletni strani.