Kako začeti z oglaševanjem na platformi Google Ads?

Datum objave: 28. 9. 2021

Čas branja: 3 min 

Platforma Google Ads omogoča številne odlične načine doseganja relevantne publike že za majhen finančni vložek. Ni najbolj enostavna za uporabo, vendar je zagotovo smiselno, da se naučite postaviti vsaj osnovne kampanje. Na spletu obstaja ogromno brezplačnega materiala (posnetki na Youtube-u, tečaji, blogi …) iz katerega se lahko naučite osnov. Pomagati vam želimo tudi mi, zato vam tokrat v blogu predstavljamo 5 prvih korakov k začetku oglaševanja na platformi Google Ads.

Roke na tipkovnici in kako začeti z Google Ads
1. Ustvarite Google Ads račun

Prvi korak je kreacija Google Ads računa (predpogoj je, da imate odprt Gmail račun). V iskalnik Google vpišite Google Ads ali kliknite na povezavo. V desnem zgornjem kotu kliknite gumb za začetek kreacije računa. Odpre se vam postopek kreacije kampanje. Svetujemo, da v tej fazi preklopite račun na Expert mode. To možnost najdete na spodnjem delu strani (glejte sliko 1). Kreacija kampanj v Expert mode-u bo od vas zahtevala malce več truda, vendar bo ta poplačan z boljšimi rezultati.

Slika 1: Kreacija kampanj v Expert mode

Ko preklopite na Expert mode, vam Google Ads ponudi možnost kreacije kampanje. Na tej točki lahko tudi ta korak preskočite. To storite tako, da kliknete na povezavo pod različnimi tipi kampanj (glejte sliko 2).

Različni tipi kampanj v Google Ads
Slika 2: Povezava pod različnimi tipi kampanj

V naslednjem koraku le še potrdite osnovne informacije o vašem podjetju in vaš Google Ads račun je ustvarjen. Bodite pozorni, ker podatkov, ki jih izberete na tej točki, ne boste mogli spreminjati.

Podatki vašega Google Ads Računa
Slika 3: Potrdite osnovne informacije o vašem podjetju

2. Dodajanje podatkov o plačilni kartici

Preden boste lahko zagnali oglase, boste morali dodati podatke o plačilni kartici. To storite tako, da v zgornjem meniju izberete Tools&Settings, potem pa v meniju, ki se vam odpre, pod Billing izberete Settings. Nato vpišete vse podatke, ki jih Google od vas zahteva. Če pri dodajanju kartice naletite na težave lahko rešitev poskusite poiskati na Googlovi podporni strani.

Dodajanje plačlnih podatkov v vaš račun
Slika 4: Dodajanje podatkov o vaši kreditni kartici

3. Dodajanje uporabnikov

Če bodo za Google Ads račun skrbeli tudi drugi uporabniki, jih lahko dodate na Tools&Settings – Setup – Access and security. Vpišite Gmail naslov osebe, ki jo želite dodati, izberite dovoljenja, ki jim jih želite dodeliti in pošljite povabilo.

Dodajanje uporabnikov na spletno stran
Slika 5: Dodajanje novih uporabnikov

4. Povežite Google Ads račun in Google Analytics račun

Google Analytics je odlično orodje za spremljanje obiska na vaši spletni strani. Če orodja še ne uporabljate, vam priporočamo, da ga vzpostavite in povežete z Google Ads. S tem se vam odpre možnost sledenja dodatnim pomembnim podatkom (npr. koliko časa so uporabniki povprečno preživeli na strani po tem, ko so kliknili na oglase znotraj določene kampanje). Če Google Analytics račun že imate, je povezava z računom Google Ads povsem enostavna. V meniju izberete Tools&Settings – Linked accounts. Potem izberete tip Google Analytics računa, ki ga uporabljate. Na seznamu, ki se odpre poiščete Google Analytics račun, ki ga želite povezati in kliknete gumb Link.

Povezani računi Google Analytics in Google Ads
Slika 6: Povežite google Ads račun in Google Analytics račun

5. Dodajanje občinstev

Za tiste, ki se želite oglaševanja lotiti res temeljito, je zelo pomembno, da imate urejene predpogoje za kreacijo različnih Remarketing list. To lahko naredite na več različnih načinov, najlažje pa je, če ste predhodno že povezali Google Analytics račun. V tem primeru odprete Tools&Settings – Shared library – Audience manager. Kliknete Set up an audience source in sledite korakom. Ko to uredite, lahko kreirate remarketing liste po želji.

Remarketing Liste
Slika 7: Dodajanje občinstev

Bravo, uredili ste vse potrebno za začetek oglaševanja na Google Ads! 

Če pri vzpostavitvi računa vseeno potrebujete pomoč, lahko za vašo organizacijo organiziramo personalizirano delavnico. Lahko pa seveda ureditev računov in oglaševanje prepustite nam!

Kontaktirajte nas, opišite vaše želje in pripravili vam bomo ponudbo.

Oddajte povpraševanje in se povežite z nami

Izpolnite spodnji obrazec, mi pa vam bomo poslali ponudbo.

O Avtorju

Šiva Rustja

Šiva Rustja

Marketing entuziastka, ki je vedno na preži za novostmi v digitalnem svetu.

Več o naših storitvah si preberite v aktualnih blog objavah.

Bodite korak pred konkurenco!

Naše e-novice so zakladnica znanja, katere vam bodo pomagale doseči več rezervacij in povečati vašo dobičkonosnost.